Akár férfi, akár ország [+]

2009. március 21. 21:29 Bethlenfalvy Gábor

A Magyarország-kép kialakításakor két hibát követhetünk el: a dolgot (1.) kizárólag sorskérdésekben gondolkodó, küldetéstudatos filoszokra bízzuk, vagy (2.) kizárólag marketingkommunikációs szakemberekre bízzuk. Most - úgy tűnik - az utóbbi hibát sikerült elkövetni.

Tovább

Befogadás, kitagadás [+]

2008. december 21. 17:59 Bethlenfalvy Gábor

Tamás Amerikában végzett el egy jónevű egyetemet. Gyermekkorától a tengerentúlon élt, szülei ott kaptak munkát. A diploma megszerzése után fejébe vette, hogy hazatér a szülőföldjére. Egy évet húzott le egy természettudományt oktató tanszéken. Most pedig készül vissza, Amerikába.

Tovább

Landmark helyett [+]

2008. november 9. 20:27 Bethlenfalvy Gábor

Azt állítja az egyik kedves olvasó, hogy nem vagyok következetes: miközben arra szólítok fel, hogy ne találjuk ki Magyarországot, valójában én mégiscsak megpróbálom kitalálni... Ez részben igaz is. De van itt egy nagy különbség. Mondok egy példát.

Tovább

Tony Blair és a Szent Korona [+]

2008. augusztus 31. 21:42 Bethlenfalvy Gábor

Egy vitában már megint előkerült az a fantasztikus jövőkép, hogy Budapestnek nyitott, sokszínű, multikulturális nagyvárosnak kellene lennie. Holott aligha lehet manapság idejétmúltabb, unalmasabb, ijesztőbb valamit kitalálni egy multikulturális nagyvárosnál.

Tovább

Leírás

Milyen Magyarország? Milyenek a magyarok? Gondolatok nemzettudatról, országimázsról.

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2022, IGEN