Nagy-Magyarország visszafoglalása négy lépésben

2009. október 20. 19:35 Bethlenfalvy Gábor

Hihetünk egyáltalán abban, hogy vissza lehet még foglalni Nagy-Magyarországot? Hát persze hogy hihetünk. Persze nem úgy, ahogy mondjuk nyolcvan, vagy nyolcszáz évvel ezelőtt foglaltak el területeket. És ez az új Nagy-Magyarország se olyan lesz, mint a nyolcvan, vagy a nyolcszáz évvel ezelőtti. De lesz, vagy legalábbis lehet - majd egyszer. Ha megteszünk bizonyos lépéseket - már most.

 

Első lépés

Legyünk jelen az elszakított területeken! Nagy-Magyarországot nem lehet Budapestről, a tévé előtt a fotelban hőbörögve visszafoglalni. Töltsünk a trianoni határokon túl évente egy kis időt. Szívjuk be azt a levegőt, lássuk azt a tájat, tapossuk azt a földet néhány napig, ha erre lehetőségünk van. Vagy akár vegyünk ott házat, földet, alapítsunk céget, ha netán ez is módunkban áll.

Második lépés

Ne csak turistaként menjünk! Építsünk élő kapcsolatokat - először is az ott élő magyarokkal. Legyen közvetlen tapasztalatunk az életükről, tudjuk, hogy mit gondolnak nemzettudatról, vallásról, divatról, filmekről, környezetvédelemről, rockzenéről. Értsük meg, hogy mik a személyes céljaik, mire törekednek, s hogy ezek hogyan kapcsolódhatnak a mi személyes céljainkhoz, törekvéseinkhez.

Harmadik lépés

Legalább olyan fontos, mint az előzőek: ne csak magyarokkal legyenek élő kapcsolataink! Legyünk részei a szlovákok, szerbek, románok életének is! Például járjunk az ő boltjukba vásárolni. De ha megtehetjük, alapítsunk akár közös cégeket is. Próbáljunk az ő nyelvükön beszélni, a szó átvitt és szoros értelmében is. Tanuljuk meg legalább a „jó napot"-ot és a „köszönöm"-öt, de még jobb lenne legalább alapfokon beszélnünk valamelyik elcsatolt terület mai hivatalos nyelvét. Véssük a szívünkbe Nagy-Magyarország térképét, de ne ragasszuk föl az autónkra; felejtsük el a kihívó magyarkodást. Jegyezzük meg: Szlovákiát csak úgy tudjuk visszafoglalni, ha a szlovákok is vissza akarnak foglalni minket! És ugyanez igaz a többi népre is. Hungária sosem volt egynyelvű, és a jövőben sem lesz az. Hungária közös visszafoglalásában a szövetségesünk minden szlovák, szerb és román, aki velünk együtt felismeri, hogy lejárt - és sosem volt itt - a kis nemzetállamok szerencsétlenkedésének ideje.

Negyedik lépés

Ami a többi lépést megelőzi: legyünk jó magyarok! Ismerjük Nagy-Magyarország kultúráját és történelmét; ez szükséges, de nem elégséges. A jelenben is legyünk jók! A környező országok számára legyen vonzó a magyar perspektíva. Legyen erős, etikus piacgazdaságunk, és legyen jövőépítő életformánk. Alapítsunk családokat, neveljünk gyerekeket, hozzunk létre stabil intézményeket, őrizzük a hagyományos értékeket. Legyünk olyan ország, amellyel érdemes közös sorsra vágyni, közös múltban osztozni, közös jövőt tervezni.

 

Hozzászólások:

n 2009. október 21. 1:16:34

zseniális.

szóro 2009. október 21. 16:56:27

mennyire igaz...

donkihote 2009. október 21. 21:50:24

Először kicsiben kellene kezdeni a fent leírtakat. Töltsünk el néha valamennyi időt vidéki szüleinknél. Ismerjük meg a szomszédainkat legalább az emeleten vagy a lépcsőházban. A Józsi barát show bámulása helyett beszélgessünk a családdal vagy kísérjük el Mari nénit a háziorvoshoz. A gyerekünknek készítsünk szendvicset tízóraira és ne kakaóscsigával etessük minden nap. Ha ezeken túlvagyunk, kiterjeszthetjük tevékenységünket a széles horizont felé.

Kerub 2009. október 22. 14:38:44

Náculás?

nubogar 2009. október 25. 19:32:16

am horvátország meg lengyelország jó társ lehet......
am tényleg igaz

Darth Vader 2009. október 27. 13:33:08

Hajrá Magyarok !!

Budlikirály 2009. november 6. 12:55:24

Csak olyan ember írhat ilyesmit, aki semmit nem tud és nem él át az elszakított területeken élők hétköznapjaiból.
Majd ha a marhaságokat leírók családtagjait és önmagát is naponta éri verbális és fizikai agresszió a magyarsága miatt, kíváncsi leszek milyen véleménnyel lesz az általa megemlített szolganépekről!

Erika 2009. november 6. 16:33:37

A harmadik ponttól amit írt a magyarság számára megalázó.
Miért mindig mi alázkodjunk meg,tűrjünk,talán még kérjünk bocsánatot is???
Igen is helyre kell állítani a kárpát medencét az 1920 előtti állapotra,még akkor is ha ez a szomszédos országoknak fájdalmas lesz.

Öreg 2009. november 10. 18:16:22

Ön valószínűleg nem mételyeződött meg a kádár-rendszerben, s nem szenvedte meg az elszakítottak sorsát. Ezért lát tisztán. Ezért mondom azt, hogy a mai nem is olyan húsz évesek hozhatják a rendes kerékvágásba a dolgokat. A „ vesszen Trianon” egy lehetetlen vágyálom. Az EU-ban viszont egy mainál erősebb -mert tudásban, szakmai hozzáértésben, munkaszeretetben, dolgaink vitelében kikezdhetetlenül erős anyaországként a dolgok természetéből adódóan magától értetődően válunk vezetővé. Most selejtek vagyunk. Megvetett, adósságban úszó, szoclib által még fas-rassz-nác.na is beadott lúzerek.
Ifjak!
Tessék követni azt amit ez az ember (is) mond: tanuljatok nyelveket,( „Egy idegen nyelv tudása fegyver az élet harcaiban”- Goethe. Saját , eleinte véres izzadsággal megtanult tapasztalatom: így van.) tudásban gazdagodjatok: az eredmény tálcán jön, azt akarni nem lehet, csak szorgalommal kivívni. A cikk írója okos.

Öreg 2009. november 10. 18:38:52

Szíveskedjenek az erőviszonyokat felmérve elgondolkodni ennek a cseppet sem buta( sőt, pont ellenkezőleg! ) embernek ezen igaz mondatán: „Véssük a szívünkbe Nagy-Magyarország térképét, de ne ragasszuk föl az autónkra..” Csak okosan, példát mutatva lehet valaki követendő vezető. Vezetni annyit tesz: elöl járni. A vezető nem küld előre, hanem ő maga megy ott s mágnesként vonzza maga után a többieket. Ezt a LEHETŐSÉGET adja meg az únió. Tudnunk kell élni a lehetőséggel- vagy visszasüllyedünk a balkánnál is mélyebbre. Ma már szinte oda helyez minket mindenki, pedig 45 előtt soha nem voltunk azok! A mindig durcás arcú tag kizárja magát a közösségből. Meg kell tanulnunk újra viselkedni. Okosan gondolkodik a szerző.

Nyuszóka 2009. november 11. 16:28:18

Ha valaki ennek a zseniális ötletnek a tudományos magyarázatára kiváncsi:

„A fordulópont-elmélet a változás elérésébe és az értelmes cselekvés hatalmába vetett hit megerősítése. A világ körülöttünk egy megváltoztathatatlan helynek tűnik. De valójában nem az: ha megtaláljuk a megfelelő fordulópontokat, akár a legkisebb erőfeszítéssel is kifordíthatjuk sarkaiból.”

(Írta: Sebők Miklós)
www.demos.hu/bevezetesajovobe/Gladwell_fordulopont

Mikael 2009. november 11. 17:21:22

Gratulálok a cikkhez és gratulálok a hozzászólásokhoz. fKöszönöm.

zolti 2009. november 14. 19:21:50

minek Nagy Magyarorszàg? kinek? a maival sem tudunk mit kezdeni,eladtunk mindent.minek erdèly,eladni? legyunk màr komolyak,felejtsuk el ezt a tèmàt.Nem èrdemeljuk meg!!!!

almafa 2009. november 14. 22:40:11

Én közel 82 éves nyugdíjas reálértelmiségi vagyok. 4 éve özvegy. Még azt is hozzátehetem
ehhez, hogy édesanyám húsz éves kora alatt apátlan anyátlan árva volt, édesapám pedig
nem vallásos zsidó volt, hazánk nyolcszoros kötöttfogású bajnoka. Édesanyámmal, aki akkor
már két testvérét nevelte egy sportbálon ismerkedett össze. Atyám családja hatéves koromban
katolizált. 1938 és 1946 között a budai ciszterci gimnáziumba jártam, 15 éves koromtól ketdve
napi áldozó. Meg nősülni csak 30 éves koromban tudtam, mivel akkor akadt egy vallásos
lány, aki hajlandó volt hozzám jönni feleségül. Semmi problémám nem volt mostanáig, de
mióta ez a lehetetlen politikai helyzet van, azóta tapasztalom csak, hogy hazánkban „zsidózás”
tapasztalható. Kérésem: Szeretnék ezekről a dolgokról a főszerkesztőjükkel telefonon
beszélni.

szerk 2009. november 20. 8:57:52

Kedves „almafa”, a szerkesztőség elérhetőségei itt találhatók: igen.hu/impresszum/

jelinek 2009. november 20. 16:48:55

na még egy; van ott minden :-)
mkdsz.hu/content/view/15537/#comment

egy magyar 2012. június 22. 19:19:21

Amit itt leír a drágalátos szerző az nem visszaszerzés,hanem feladás és elvegyülés.

fecóka 2013. június 2. 22:21:22

Erősödnünk kell testben lélekben,létszámban és ha itt az idő visszakövetelni ezer éves országunkat.Akkora ország rablás mint Trianon nem évül el soha!

balint 2014. január 27. 11:20:30

Nem tudom ennek mi ertelme lenne !!?? A háborut elvesztettuk. ezrrt nyalizassal nem tudjok vissza foglalni az országot. Szrrintem haboru a legjobb megoldas!!!!! Aki meg igy gondolja az irja le

egy igaz magyar 2014. május 2. 12:13:43

Szerintem ez hülyeség.Attól még hogy kedvesek vagyunk velük attól még nem adják vissza a területet.Hadi erővel kéne vissza foglalni.

adam 2014. november 2. 20:56:01

egy igaz magyar–> még is hogy akarnád erőszakkal visszafoglalni, mikor már csak elméletben van saját haderőnk, gyakorlatban mindent a magát letagadó államok fölött uralkodó elit irányít...?
a világkormány létrejötte a végéhez közeledik, már nem kell sok, hogy felvállalhassák magukat–>hogy már semmit se lehessen tenni ellenük
sajnos nagyon sikeresek a manipulációban... az emberek önként, tudatlanul menetelnek a totális ellenőrzés, zéró önrendelkezés, zéró magánügy,stb... zsarnoki világba...
világszinten kellene ez ellen összefogni, de nagyon sürgősen!!! erre rettentően kevés az esély... :( Az Új Világrendet meg kell akadályozni, azzal csak az azt létrehozó, erőltető bankárelit jár jól...

Twyla 2017. március 1. 21:46:21

Maglie Calcio Bambino
OSOMichel Maglia Manchester United Poco Prezzo TonyElkin
CheryleCa Maglia Arsenal 2017 TiaraByru
ChasityRi Maglia Manchester City 2017 ClarkSche
CruzIngal Maglia Ac Milan 2017 MVBIsmael
WillianRo Maglia Psg Poco Prezzo LawannaSh

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

Milyen Magyarország? Milyenek a magyarok? Gondolatok nemzettudatról, országimázsról.

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

© 2008-2017, IGEN